Jedna z mnoha - pro zahřátí!
Vždycky když vařím polévku, vzpomenu si na babičku. Hned si vybavím tu milou tvář s dlouhými vlasy stočenými do drdolu, jak v zimě přikládá do kamen, na nichž klokotá hrnec voňavé polévky plný zeleniny a bylinek.
Prázdniny u babičky byly stejně jedny z nejlepších! A ty její poctivé polévky...vau!
I když člověk vyroste, dospěje a prožije mnoho krásných okamžiků, vždycky se rád vrací do dětství, které voní lesem, houbami, malinami, čerstvě posečenou trávou, kapradím a babiččinou kuchyní... Nostalgie!
Co je třeba:
1 hrnek červené čočky
1 cibule
zeleninový nebo masový vývar
čerstvý koriandr
špetka mletého kmínu
špetka mletého kmínu
citron
olivový olej
sůl a drcený pepř
Na olivovém oleji lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli, do sklovita. Přisypeme čočku, několikrát promícháme, zalijeme vývarem, přidáme kmín a uvaříme hodně do měkka.
Vývaru dejte podle svého uvážení, záleží na tom, jak moc chcete polévku hustou. Já nejraději tu, co v ní lžíce stojí :o).
Nakonec přidáme posekaný koriandr, zakápneme citronovou šťavou a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Dneska jsem vyzkoušela, je výborná!
OdpovědětVymazatJsem ráda, že chutnalo...díky za milou zprávu.
Vymazat