Po včerejším cukroví trocha zdravého jídla. Mimochodem, chutnalo mi, to cukroví :o).
Také jste čočkomilové jako já? Pokud ano, zkuste tento jednoduchý recept, ovšem v kombinaci se salátem a kopečkem zakysané smetany - vřele doporučuji!
Také jste čočkomilové jako já? Pokud ano, zkuste tento jednoduchý recept, ovšem v kombinaci se salátem a kopečkem zakysané smetany - vřele doporučuji!
Co je třeba:
1 hrnek čočky
1 hrnek rýže
1 vetší cibule
zeleninový nebo masový vývar
olivový olej
na salát:
3 velká rajčata
1/2 salátové okurky
kousek cibule
hrst čerstvé máty
šťáva z 1/2 citronu
olivový olej
sůl
Čočku propláchneme, zalijeme vývarem a uvaříme do poloměkka. Poté k čočce přisypeme rýži, případně přisolíme, podle potřeby přidáme vývar a uvaříme do měkka.
Čočku používám hnědou, která u nás existuje ve dvou variantách, používám tu drobnější.
Čočku používám hnědou, která u nás existuje ve dvou variantách, používám tu drobnější.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji do zlatova a přimícháme k hotové čočce.
Okurku a rajčata nakrájíme na drobné kostičky, přidáme drobně posekanou mátu a cibuli, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a dochutíme solí.
Čočku servírujeme s kopečkem zakysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat