10. prosince 2013

Čočka s rýží



Po včerejším cukroví trocha zdravého jídla. Mimochodem, chutnalo mi, to cukroví :o).

Také jste čočkomilové jako já? Pokud ano, zkuste tento jednoduchý recept, ovšem v kombinaci se salátem a kopečkem zakysané smetany - vřele doporučuji!


Co je třeba:

1 hrnek čočky

1 hrnek rýže

1 vetší cibule

zeleninový nebo masový vývar

olivový olej


na salát:

3 velká rajčata

1/2 salátové okurky

kousek cibule

hrst čerstvé máty

šťáva z 1/2 citronu

olivový olej

sůl


Čočku propláchneme, zalijeme vývarem a uvaříme do poloměkka. Poté k čočce přisypeme rýži, případně přisolíme, podle potřeby přidáme vývar a uvaříme do měkka.

Čočku používám hnědou, která u nás existuje ve dvou variantách, používám tu drobnější.

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji do zlatova a přimícháme k hotové čočce.

Okurku a rajčata nakrájíme na drobné kostičky, přidáme drobně posekanou mátu a cibuli, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a dochutíme solí.

Čočku servírujeme s kopečkem zakysané smetany.





Žádné komentáře:

Okomentovat