22. listopadu 2013

Foul



sušený bob obecný (zahradní)

římský kmín

dle chuti citronová sůl

dle potřeby sůl

hladkolistá petržel

V jednom z minulých receptů jsem zmínila turmus, nebo-li vlčí bob. Dnes mám pro vás připraveno něco podobného, foul - bob obecný (zahradní). 

Turmus i foul se připravují a servírují naprosto stejně. Obě luštěniny je u nás v Akku možné ochutnat u tradičních pojízdných stánků, které kolují starým městem a podél pobřeží.

Přes noc namočené foul slijeme, propláchneme, zalijeme čistou vodou a uvaříme do měkka. 

Během vaření vám radím otevřít všechna okna pořádně dokořán a větrat, co to jde. Vůně, která se při vaření line kuchyní, nemá daleko k některým měkkým, zrajícím sýrům :o).

Hotové foul podáváme ještě vlahé, posypané římským kmínem, citronovou solí a petrželkou. 

Konzumuje se pouze vnitřek bobu, slupka se zahodí.

Citronovou sůl je možné nahradit citronovou šťávou a solí.


Žádné komentáře:

Okomentovat