sušený bob obecný (zahradní)
římský kmín
dle chuti citronová sůl
dle potřeby sůl
hladkolistá petržel
V jednom z minulých receptů jsem zmínila turmus, nebo-li vlčí bob.
Dnes mám pro vás připraveno něco podobného, foul - bob obecný (zahradní).
Turmus i foul se připravují a servírují naprosto stejně. Obě luštěniny je u nás
v Akku možné ochutnat u tradičních pojízdných stánků, které kolují starým
městem a podél pobřeží.
Přes noc namočené foul slijeme, propláchneme, zalijeme čistou vodou a
uvaříme do měkka.
Během vaření vám radím otevřít všechna okna pořádně dokořán a
větrat, co to jde. Vůně, která se při vaření line kuchyní, nemá daleko
k některým měkkým, zrajícím sýrům :o).
Hotové foul podáváme ještě vlahé, posypané římským kmínem, citronovou solí
a petrželkou.
Konzumuje se pouze vnitřek bobu, slupka se zahodí.
Citronovou sůl je možné nahradit citronovou šťávou a solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat