8. července 2013

Pikantni krevety v kokosovem kremu


More mam temer za humny, tudiz si obcas dopreji nejake morske potvurky, tentokrat krevety. Thajska verze s kokosovym kremem, koriandrem, sladkou chilli omackou a cesnekem je opravdu dobrou volbou a masitym stocenym kraskam je sita primo na miru.

Pokud jste zvykli krevety pred restovanim lehce povarit ve vode, muzete tak provest. Ja jsem tento krok zcela vypustila.

Take jsem se nove naucila pouzivat avokadovy olej, ktery je vyborny na smazeni (bod rozkladu ma az 300 stupnu, oproti tomu olivovy olej pouze 175 stupnu), ma krasnou zelenou barvu, chutove je velmi jemny a neprekryva aroma samotneho pokrmu, snizuje cholesterol, a je jednim z nejzdravejsich oleju vubec.

Co budeme potrabovat:

500 g krevet
5 lzic sladke chilli omacky
2 lzice teriyaki omacky
3 vetsi strouzky cesneku
trocha strouhane citronove kury
stava z 1 citronu
1/2 lzicky tmaveho trtinoveho cukru
150 ml kokosoveho kremu
morska sul
avokadovy olej
cerstvy koriandr

Vsechny morske krasky vyloupeme, ocistime, pricemz posledni dilek s ocaskem ponechame.

Na marinadu smichame sladkou chilli omacku, teriyaki omacku, rozmackane strouzky cesneku, citronovou kuru a stavu a cukr. Do marinady vlozime krevety, promichame, aby se vsechny rovnomerne obalily a nechame zhruba 30 minut marinovat.


Na panvi rozpalime lzici avokadoveho oleje, prisypeme krevety (i s marinadou) a zhruba minutu restujeme. Pote krevety prohodime, prilijeme kokosovy krem a maximalne dalsi 3 minuty restujeme, prohazujeme.

Nakonec posypeme posekanym koriandrem a pripadne dochutime morskou soli.

Idealni prilohou je opecena bageta a zeleninovy salat.




























Žádné komentáře:

Okomentovat