4 hrnky ovesných vloček
0,5 hrnku kokosu
5 lžíce kokosového krému
2 lžíce hnědého třtinového cukru
3 lžíce javorového sirupu
1 lžíce sezamových semínek
1 lžička skořice
2 hrsti sekaných mandlí
1 hrst rozinek
1 hrst sušených brusinek
1 hrst sušených meruněk
1 hrst sušených švestek
větší špetka soli
Mám ráda ovesnou kaši, ovesné karbanátky, všechny ty müsli tyčinky - prostě vše, co jen lze z ovesných vloček vymyslet. Stejnými nadšenci jsou i mé ratolesti, vlastním tři kousky s jasně převažující mužskou částí (2 : 1). Proto jsem pátrala, jak si připravit domácí granolu, kterou si s oblibou dopřávám k snídani. Zjistila jsem, že to není vůbec nic složitého, a tak vám nabízím mou verzi.
Připravte si hrnek o objemu 200 ml a jdeme na to. V jedné míse smícháme ovesné vločky se sezamovými semínky a skořicí.
Kokosový krém, cukr, javorový sirup a sůl promícháme v jiné misce.
Obě směsi spojíme v jednu, pořádně promneme, aby se vločky stejnoměrně obalily a rozložíme na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů (horní a dolní ohřev) a zhruba 10 minut pečeme. Během pečení několikrát promícháme, aby se granola nepřipálila.
Po uplynutí doby ke směsi přimícháme posekané mandle a kokos. Vložíme zpět do trouby a dalších 15 minut pečeme (do křupava). Směs několikrát promícháme.
K hotové granole přimícháme na drobné kousky nasekané sušené ovoce.
Necháme vychladnout, přičemž několikrát promícháme.
Skladujeme v nádobě s uzávěrem a podle potřeby používáme do jogurtů, moučníků, nebo jen tak :o).
Žádné komentáře:
Okomentovat