8. července 2013

Fíková marmeláda s vůní skořice



Mám ráda čerstvé fíky. I když u nás teprve dozrávají, neodolala jsem a uvařila alespoň jednu skleničku marmelády, kterou si ráda dopřávám v kombinaci s granolou (můj příští recept) a bílým jogurtem.

450 g očištěných čerstvých fíků

250 g tmavého třtinového cukru

2 lžíce citronové šťávy

kousek skořice (cca 2 cm)




Fíky nakrájíme na měsíčky, zasypeme cukrem, promícháme, přidáme skořici a na mírném plameni necháme rozpustit cukr.




Poté teplotu zvýšíme a přivedeme k varu. Přilijeme citronovou šťávu a za občasného míchání vaříme asi 20 minut, do změknutí fíků a svaření tekutiny na lehký sirup.

Vyjmeme skořici a směs rozmixujeme. Ještě horkou směsí naplníme čistou sklenici, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut odpočinout. Poté otočíme a necháme zcela vychladnout.

Skladujeme v chladu, nejlépe v lednici.




1 komentář:

  1. recept vypada velice jednoduše,vyzkouším. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho vydrží bez zavaření?

    OdpovědětVymazat