15. února 2014

Pražená cizrna



Víte, na co se upřímně těším. Na stáří, až budu babičkou. Na takový ten barevný podzim-zimu života. Nebudu počítat vrásky ani sázky a (inshaAllah) s dědkem budeme vzpomínat, jak jsme se tenkrát v Praze (Le Clan) seznámili a jaká to byla láska jako trám. 

On bude nadávat, že už ani do té mešity nedojde, a když dojde, tak stejně nic neuslyší. Já budu sedět doma u televize a se sousedkama sledovat všechny ty turecké seriály, které budu hrozně prožívat. 

Kolem sebe kupu vnoučat, tvarohový buchty a zuby z porcelánu.

Jo...a u těch seriálů budu zobat praženou cizrnu! 




Co je třeba:

800 g vařené cizrny

2 lžičky uzené papriky

1 lžička římského kmínu

1 lžička soli

olivový olej


Cizrnu smícháme se vším kořením, zalejeme olejem (nešetřit!), pořádně promícháme a vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.

Při 200 stupních (horkovzduch) zhruba 40 - 45 minut pražíme, pěkně do křupava.

Během pražení několikrát promícháme.




2 komentáře: