Já vím, nanuk v únoru je docela blbost a ještě ke všemu jahodový...ovšem to je výhoda teplejších krajin - krátká zima, dlouhé léto. Pro čerstvé jahody tak nemusím ke dvanácti měsíčkům, stačí za roh k abu-Chálidovi a mám jich rázem plný košík.
A děti moc dobře vědí, co s nimi. Tentokrát padl výběr na nanuky. Co zůstalo se sezobalo jen tak..
K tomu Fontána pre Zuzanu, nostalgie, ve které mám malý kousek domoviny i tady u nás..a jen pro sebe :o)
K tomu Fontána pre Zuzanu, nostalgie, ve které mám malý kousek domoviny i tady u nás..a jen pro sebe :o)
Co je třeba míti:
700 g jahod
300 g kostky tvarohu (použila jsem 5%)
200 ml smetany ke šlehání
javorový sirup
špetku drceného mastixu (pryskyřice)
500 g jahod a tvaroh rozmixujeme, podle chuti osladíme javorovým sirupem a jemně vmícháme do tuha ušlehanou šlehačku.
Směs rozdělíme na polovinu. Do jedné části rozmixujeme zbytek jahod a vmícháme mastix.
Do nanukových formiček nalijeme nejprve mastixovou směs, poté zbytek. A hodíme k ledu!
Žádné komentáře:
Okomentovat