Ti, co čekají zdravou variantu mlsání, dnes asi zklamu. Připravte se na hříšnou dávku kalorií a pořádnou porci smetanového krému. Sladkou chuť částečně provokuje kyselejší nádech sušených malin. Přidáním sezamové chalvy pohár získal lehkou jiskru orientu. Arašídové máslo vnímejte jako menší bonus.
Připravte si:
2 hrnky ovesných vloček
1 lžíci arašídového másla
2 lžíce chalvy
dle chuti javorový sirup
sušené maliny
plátek másla
Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme vločky a za stálého míchání opražíme do zlatova. Přidáme javorový sirup, chalvu a arašídové máslo. Pořádně promícháme. Nakonec vmícháme sušené maliny nakrájené na menší kousky. Necháme vychladnout.
Na krém si připravte:
100 g bílých marshmallows
pár lžic mléka
200 g krémového 30% sýra New York
200 ml smetany ke šlehání
lžičku malinové marmelády
Do rendlíku nalijeme trochu mléka a vsypeme marshmallows. Za stálého míchání ohříváme do rozpuštění všech bonbonů. Odstavíme z plotny, necháme lehce vychladnout a metličkou vmícháme krémový sýr a marmeládu. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme do krému.
Po vrstvách střídavě plníme do připravených sklenic nebo pohárů a dáme na chvilku do chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat