Hned vysvětlím ten název. Věci se mají tak, všechny ingredience použité u této sekané běžně kouluji do orientálních burgerů. Ovšem včerejší časový nedostatek (dost možná i lenost) žádal náhradní řešení, a tak mě napadlo hodit celou směs do pekáčku a prostě jen upéct. Tím se také nabízí vícero použití, do pity, do žemle, nebo klasicky s bramborovou kaší.
Trochu jsem se u řezníka přehmátla a koupila prsní kuřecí řízky, toužící po dietnější verzi. Díky tomu byla sekaná trochu sušší, stehenní řízky by byly mnohem šťavnatější. Tak jsem plátky sekané na talíři přelila trochou vypečené šťávy. V pitě zase sťavnatost doladily omáčky.
Co je třeba:
1,2 kg jemně a čerstvě mletého kuřecího masa
1 vejce
6 lžic čerstvé strouhanky
1 malá cibule
3 stroužky česneku
2 lžičky sladké papriky
lžička mletého nového kořeni
lžička římského kmínu
lžička uzené papriky
hrst hladkolisté petržele
hrstička čerstvého koriandru
sůl a drcený pepř
máslo
olivový olej
sweet & sour hořčice
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme rozmačkaný česnek, všechna koření, posekané bylinky a necháme rozvonět. Tuto směs promícháme s masem, přidáme vejce (které jako jediné do burgerů běžně nedávám), strouhanku a pořádně promícháme. Solí a pepřem doladíme chutě.
Masovou směs urovnáme do formy nebo pekáčku, který jsme vytřeli olivovým olejem. Povrch sekané potřeme hořčicí a při 180 stupňích zhruba hodinku pečeme.
Před krájením necháme ai 15 minut přikryté odpočinout.
Tip: Pokud děláte bramborovou kaši, přidejte při vaření brambor do vody špetku kurkumy. Kaše bude mít krásně žlutou barvu.
Žádné komentáře:
Okomentovat