25. června 2013

Shakshuka - pikantni arabske leco


Shakshuka je v podstate evropske zeleninove leco. Lisi se pouze korenim a zpusobem upravy vajec. Kdo mate radi leco, vyzkousejte arabskou variantu, je to docela prijemna zmena. V receptu je pouzita jalapeno papricka. Samozrejme, kdo nerad ostra jidla, muze papricku vynechat.

Co budeme potrebovat:

1 kg zralych rajcat
3 mensi spicate zelene papriky
libovolna paliva papricka (napr. jalapeno)
1 vetsi cibule
1/2 lzicky mleteho noveho koreni
1/4 lzicky skorice
1 lzicka tmaveho trtinoveho cukru
drceny pepr 4 barev
sul
olivovy olej
6 ks vajec
hladkolista petrzelka

Rajcata sparime vrouci vodou, nechame chvilku odstat a oloupeme. Nekdy, pokud jsou rajcata pevna, nesparuji je, pouze oloupu pomoci skrabky na brambory.

Na trosce olivoveho oleje orestujeme nakrajenou cibuli. Pridame na kostky pokrajenou papriku a chvilku promichavame.


Zaprasime novym korenim a skorici a nechame rozvonet. Prisypeme na kostky pokrajena rajcata, palivou papricku, osolime, operime, pridame cukr, podlijeme trochou vody a pod poklickou asi 10 minut dusime.

Pote na zeleninovou smes rozklepneme vejce (se smesi nemichame), kazde vejce osolime, zaprasime novym korenim a dusime do uvareni vajec. Posypeme petrzelkou a podavame.






















Žádné komentáře:

Okomentovat