29. ledna 2014

Rychlá ryba s tuňákem



K tomuto jídlu musíte splňovat několik zásadních podmínek - musíte mít rádi ryby (i ty v plechu), větší než velké množství česneku, koriandr a máslo. Pokud jedné (nebo více) z těchto věcí neholdujete, klidně běžte jinam..teda, ne že bych vás vyháněla, ale bez nich to prostě nemá smysl.


Pro ty co zůstávají, připravte si:

4 rybí filety bez kůže a kostí

1 větší palici česneku (nešidit a neubírat!)

1 konzervu tuňáka v oleji

hrst čerstvého koriandru

50 g rostlinného másla (ideálně s máslovou příchutí)

sůl

citronový pepř

citron






Na rozehřátém másle necháme rozvonět všechen rozmačkaný česnek, přidáme na kousky nakrájené rybí filety, posypeme pepřem, osolíme a několikrát prohodíme. Podlijeme lehce vodou a pod pokličkou pár minutek dusíme. Nakonec vmícháme tuňáka (olej slijeme), posekaný koriandr a dochutíme citronovou šťávou.

Podáváme s pečivem..u nás je samozřejmě v kurzu pita, osobně však dávám přednost bagetě.






Žádné komentáře:

Okomentovat