6. října 2013

Vigna čínská (lusky) na oleji a rajčatech


Lusky vigny čínské (black eyed peas, černooký hrách, černooká fazole) jsou zdravou zeleninou jemné chuti. Hodí se naprosto všude, do omáček, polévek, salátů nebo jako příloha či samostatný pokrm. Lusky vigny dorůstají do délky až jednoho metru.



Velmi jednoduchý recept na zpracovaní lusků:

1/2 kg očištěných a nakrájených lusků
7 menších zralých a měkkých rajčat
1 větší cibule
asi 300 ml zeleninového nebo masového vývaru
čerstvé bylinky (hladkolistá petržel, koriandr, bazalka)
olivový olej
drceny pepř
sůl

Na olivovém oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené lusky a chvilku restujeme.

Pote přisypeme na kostičky nakrájena spařená a oloupaná rajčata, podlijeme vývarem, osolíme, posypeme drceným pepřem a pod pokličkou dusíme do měkka.

Nakonec posypeme nasekanými bylinkami a podáváme.



Žádné komentáře:

Okomentovat