29. dubna 2013

"Hummus" z červené čočky


Hummus patří k mým oblíbeným pomazánkám. Pravý hummus je sice z cizrny, ovšem z čočky take chutná skvěle. Doplněn pitou, čerstvou a nakládanou zeleninou, posypaný mletou paprikou a přelitý olivovým olejem je skvělou večeří nebo svačinou.

1 a 1/2 hrnku červené čočky

1/2 hrnku sezamové pasty tahíni

2 stroužky česneku

1 lžíce olivového oleje

šťáva z 1 - 2 citronů (dle chuti)

římský kmín

sůl a pepř

(1 hrnek = 200 ml)


Čočku propláchneme, zalijeme 3 hrnky vody a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout.

Vlahou čočku, prolisované stroužky česneku, olivový olej a sezamovou pastu dáme mixéru a rozmixujeme.

Dochutíme solí, pepřem, římským kmínem a citronovou šťávou.

Pomazánka je jemná a krémová, rychlá na přípravu a nenáročná na suroviny.


Žádné komentáře:

Okomentovat