Hummus patří k mým oblíbeným pomazánkám. Pravý hummus je sice z cizrny, ovšem z čočky take chutná skvěle. Doplněn pitou, čerstvou a nakládanou zeleninou, posypaný mletou paprikou a přelitý olivovým olejem je skvělou večeří nebo svačinou.
1 a 1/2 hrnku červené čočky
1/2 hrnku sezamové pasty tahíni
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 - 2 citronů (dle chuti)
římský kmín
sůl a pepř
(1 hrnek = 200 ml)
Čočku propláchneme, zalijeme 3 hrnky vody a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout.
Vlahou čočku, prolisované stroužky česneku, olivový olej a sezamovou pastu dáme mixéru a rozmixujeme.
Dochutíme solí, pepřem, římským kmínem a citronovou šťávou.
Pomazánka je jemná a krémová, rychlá na přípravu a nenáročná na suroviny.
Žádné komentáře:
Okomentovat