Nevím jak u vás, ale u nás se noční teploty nedostanou pod 25 stupňů a denní vždy přehoupnou přes 30.
Sluníčko láká k lenošení na pobřeží, procházkám po pláži a relaxování při šplouchání vln. V takových chvílích se ráda nechám zlákat jednoduchostí některých arabských receptů. Cizrna v jogurtu je jedním z nich, navíc tři v jednom – vydatná snídaně, lehký oběd, rychlá večeře.
Záruka použití kdykoliv během dne!
Co si připravit:
300 g cizrny
1 litr bílého jogurtu
3 lžíce sezamové pasty tahíni
5 stroužků česneku
4 placky arabské pity
hrst hladkolistá petržel
1 vavřín
1 lžička sladká paprika
¼ lžičky římský kmín
piniové oříšky
mandlové hranolky
olivový olej
máslo
Cizrnu přes noc namočíme, ráno slijeme, zalijeme čistou vodou, přidáme vavřín a uvaříme do měkka. Přecedíme, dle chuti přidáme římský kmín a promícháme.
Pitu nakrájíme na kostičky, zakápneme olivovým olejem, promícháme, rozprostřeme na plech a při 200 stupních pečeme do křupava.
Studený jogurt smícháme se sezamovou pastou, přidáme rozmačkaný česnek a dochutíme solí.
Na talíř dáme hrst opečené pity, poházíme cizrnou, přelijeme ochuceným jogurtem, posypeme na drobno pokrájenou petrželkou a opraženými oříšky a mandlemi. Nakonec poprášíme mletou paprikou a celé přelijeme rozpuštěným máslem.
Jednoduché a chutné!
Žádné komentáře:
Okomentovat